Biasiswa/Pinjaman Sultan Ismail Nasiruddin Shah Terengganu – 2013/2014

logo_yayasan_terengganu

Lembaga Pemegang-Pemegang Amanah Yayasan Terengganu dengan sukacitanya mempelawa pemohon-pemohon yang berkelayakan daripada Anak Negeri Terengganu Darul Iman untuk mendapatkan pinjaman bagi mengikuti pengajian Lesen Jurutera Penyelenggaraan Kapal Terbang  di Taeco Training Centre Xiamen, China ( 2 Tahun )

Biasiswa/Pinjaman Sultan Ismail Nasiruddin Shah Terengganu – 2013/2014 Details
Scholarship Criteria
 1. Pemohon mestilah terdiri daripada anak-anak Negeri Terengganu Darul Iman berdasarkan kepada salah seorang ibu atau bapa pemohon berkenaan lahir di Negeri Terengganu Darul Iman.
 2. Pemohon atau ibu/bapa yang bukan rakyat Negeri Terengganu Darul Iman tetapi telah bermastautin selama tidak kurang dari 10 tahun juga boleh memohon dengan menyertakan surat akuan bermastautin dan bukti-bukti lain  yang meyakinkan.

     2. KELAYAKAN AKADEMIK

 1. Berumur antara 17 hingga 26 tahun.
 2. Lulus Diploma Penyelenggaraan Kapal Terbang atau Diploma yang setaraf dengannya dengan mendapat CGPA 3.5 dan ke atas dari IPTA/IPTS yang diiktiraf.

DAN

 1. Lulus SPM dengan mendapat Kepujian dalam matapelajaran Bahasa Melayu.

DAN

 1. Tidak Rabun Mata
Field of Study Penyelenggaraan Kapal terbang
Scholarship Package
How To Apply CARA MEMOHON

  1. Permohonan boleh dibuat dengan mengisi borang Pinjaman Sultan Ismail Nasiruddin Shah Terengganu yang boleh didapati terus daripada Pejabat Yayasan Terengganu
  2. Pemohon juga boleh mencetak borang menerusi laman web rasmi Yayasan Terengganu di alamat : http://www.ytrg.terengganu.gov.my

DOKUMEN-DOKUMEN YANG DIPERLUKAN

Borang permohonan yang telah lengkap diisi oleh pemohon hendaklah disertakan bersama dengan dokumen-dokumen berikut yang telah disahkan:-

  1. Salinan Surat Beranak pemohon, salinan Kad Pengenalan pemohon, ibu dan bapa atau penjaga serta surat pengesahan bermastautin bagi yang berkaitan.
  2. Salinan sijil-sijil akademik termasuk keputusan penuh peperiksaan (Transkrip)
  3. Sekeping gambar berukuran pasport.
  4. Resume pemohon
Closing Date 10 Februari 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Incoming search terms:

Share This Post

Post Comment

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

You might also likeclose